Duminică după-amiaza nu este ușor să găsești un taxi în Sibiu (de fapt în mai toate orașele țării). Unii șoferi sunt și ei liberi, sunt mai multe cereri, unele evenimente ca nunți, botezuri, spectacole solicită mai mult companiile, cursele din transportul public au program mai lejer etc. Am observat asta pe propria piele când am sunat la 2 companii și nu aveau taxiuri disponibile, 2 sunau doar ocupat iar a Va mi-a trimis după jumătate de oră abia pe cineva, aproape am pierdut trenul în acea zi.

Când m-am întors în Sibiu, îmi doream să pot suna un Taxi să mă aștepte pentru că aveam mult bagaj, dar am renunțat numai la gândul că o să încep iar cu șirul lung de telefoane fără răspuns. A fost un weekend foarte obositor și am regretat din nou că nu mi-am dus mașina la reparat.

Tocmai mă plângeam la lucru de ce mi s-a întâmplat în weekend, când un coleg de la secretariat m-a întrebat relaxat:
– Tu de ce nu folosești Aplicația Taxi 953 m-a întrebat el? E pe Google Play de câteva luni, a unei companii ta taxi locală. Eu am descărcat-o în telefonul personal și o folosesc des.

Mi-a arătat apoi unde o găsesc și cum funcționează. Destul de simplu și rapid. Introduci datele tale, faci comandă la orice oră doar cu un clic. Poți vedea ce taxiuri sunt disponibile și la ce depărtare, comunicarea este simplificată mult, nu mai trebuie să stai pe telefon să tot aștepți cineva să îți răspundă.

Am fost sceptic la început, mai ales pentru că un astfel de mijloc nu funcționează bine fără cineva să fie acolo zi și noapte să preia mesajele, să-ți răspundă. Dar m-am hotărât să încerc și am descărcat-o. Am testat-o întâi într-o dimineață când trebuia să ajung urgent la o ședință, apoi într-o seară când ne-am întors târziu de la un botez. Dar mă gândeam că în weekend cu siguranță nu va mai fi așa eficientă. Surpriza mea a fost să am un taxi la ușă în numai câteva minute.

Așa că Aplicația Taxi 953 poate fi un mare ajutor dacă ești din Sibiu și împrejurimi și ai nevoie de un taxi. Încearc-o și tu acum descarcând-o de la acest link